Informatii program
- Despre Finantare intre 200.000 euro si 1.500.000 milioane euro pentru microintreprinderile din regiunea Sud-Vest Oltenia
- Stadiu In consultare
- Valoare finantata intre 200.000 euro si 1.500.000 euro
- Cofinantare Microintreprinderi-25%; Intreprinderi mici-25% si Intreprinderi mijlocii-30%
- Incepere sesiune depunere August
- Durata sesiune depunere Septembrie
- Cine poate aplica Microintreprinderi, intreprinderii mici si mijlocii
- Descarca Ghid Ghidul_Solicitantului-investitii-IMM.pdf
- Regiuni Sud-Vest Oltenia (DJ,GJ,MH,OT,VL)
COMPETITIVITATE PRIN INOVARE ȘI ÎNTREPRINDERI DINAMICE
Masura se adreseaza:
- microintreprinderilor din mediul urban
- intreprinderilor mici din mediul urban sau rural
- intreprinderilor mojlocii din mediul urban sau rural
- din judetele: Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea.
Criterii de eligibilitate
- la depunerea cererii de finantare, solicitantul trebuie sa aiba deja locul de implementare a proiectului inregistrat ca sediu principal sau secundar (punct de lucru), conform certificatului constatator ORC.
- la data depunerii cererii de finantare, solicitantul care nu are sediul social/punct de lucru în Regiunea Sud-Vest Oltenia, isi asuma prin Declarația unica deschiderea unui punct de lucru pana la momentul semnarii contractului de finantare. Punctul de lucru/locatia de implementare va fi menținut pe perioada de durabilitate a investiției, respectiv 3 ani de la plata finala în cadrul contractului de finanțare.
- la depunerea cererii de finantare, solicitantul trebuie sa aiba domeniul de activitate eligibil (clasa CAEN) vizat de investitie, autorizat la sediul/punctul de lucru (principal sau secundar) identificat ca loc de implementare a proiectului, în regiunea SV Oltenia. Domeniul de activitate (clasa CAEN) in care se va realiza investitia/proiectul trebuie declarat si autorizat distinct la locul de implementare a proiectului. Prin exceptie, in cazul unei cereri de finantare care presupune activarea intr-un nou domeniu de activitate (clasa CAEN) ca urmare a realizarii investitiei, solicitantul se va angaja (prin Declarația unica) ca, pana la finalizarea implementarii proiectului sa autorizeze clasa CAEN vizată de investiție, la locul de implementare.
- investitia propusa prin proiect trebuie sa vizeze o singură clasa CAEN. In cazul in care investitia presupune achizitia unui echipament, utilaj tehnologic etc., care, prin natura și funcțiile sale, poate fi exploatat în desfășurarea inclusiv a unor activități adiacente, ce aparțin unor domenii de activitate distincte/adiacente, clasa CAEN vizată de proiect este reprezentată de „domeniul principal”, respectiv domeniul în care bunul respectiv este utilizat în mod preponderent. In cazul proiectelor ce vizează structuri de cazare, sunt eligibile inclusiv investiții asupra spațiilor de servire a mesei (restaurant), cu condiția ca acestea să facă parte integrantă din structura de cazare.
- solicitantul a inregistrat profit din exploatare
- solicitantul a inregistrat un numar mediu de salariati de cel putin 3, in anul fiscal anterior depunerii cererii de finantare.
Activitati eligibile:
- lucrari de construire, extindere, modernizare a spatiilor de productie/ prestare de servicii
- achizitionarea de echipamente tehnologice, utilaje, instalatii de lucru, mobilier, echipamente informatice, birotica, de natura mijloacelor fixe
- achizitionarea de instalatii/ echipamente specifice in scopul obtinerii unei economii de energie-maximum 15% din valoarea totală eligibila ( de exemplu recuperatoare de caldura,pompe de caldura,mini-eoliene, compresoare aer, panouri solare, sisteme fotovoltaice).
- achiziționarea de instalaii/echipamente specifice pentru activitati in domeniul economiei circulare (reciclarea materialelor deja disponibile in piata sub forma de deseuri si extinderea activitatii de reciclare)
- investiții in active necorporale-in limita a 20% din valoarea activelor corporale
Nu sunt eligibile proiectele care includ doar investitii in active necorporale ori lucrari de modernizare.
Cheltuieli eligibile:
- cheltuieli pentru amenajarea terenului (finanțabile prin ajutor de stat regional)
- cheltuieli pentru asigurarea utilităților necesare obiectivului de investiții (finanțabile prin ajutor de stat regional)
- cheltuieli pentru proiectare, consultanta și asistență tehnica (finanțabile prin ajutor de minimis)
- cheltuieli pentru investiția de bază (finanțabile prin ajutor de stat regional)
Cheltuielile finantabile prin ajutor de minimis pot reprezenta maxim 20% din valoarea eligibila a proiectului, cu respectarea plafonului de minimis, respectiv echivalentul în lei a 200.000 euro
Perioada de implementare a proiectului este de maxim 24 de luni.